kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۹۷۵
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۷

 توماس فریدمن از شکاف جدی میان آمریکا  و رژیم صهیونیستی می‌گوید

 
 
تحلیلگر مطرح آمریکایی با ‌اشاره به «شکاف اساسی بین آمریکا   و  اسرائیل، 
آینده روابط این دو را «تاریک» ارزیابی کرده و تاکید می‌کند اختلاف کابینه نتانیاهو و بایدن، صهیونیست‌ها را وارد «یک بحران جدی» کرده است. 
در سایه بحران‌های جاری در جهان و ضعف ساختاری آمریکا در برابر این پیچیدگی‌ها، واشنگتن دیگر همچون آنچه در دو یا سه دهه قبل‌تر تصور می‌شد، همراه و همیار متحدین خود نیست. مشکلات عدیده داخلی آمریکا از یک سو و ظهور قدرت‌های رقیب از سوی دیگر باعث شده که تغییر جدی در آرایش اتحادها و ائتلاف‌ها صورت گیرد. ملموس‌ترین این شکاف بین دوستان قدیمی در دوستی دیرینه اتحادیه اروپا و آمریکا آشکار است. وضعیتی که هم در دوران ترامپ و هم پس از آغاز جنگ اوکراین در دوران بایدن، اروپایی‌ها را بر آن داشت تا غائله امنیت را درون‌زا کنند و اتکای خود به واشنگتن درخصوص مسائل حیاتی را کاهش دهند. این موضوع محدود به اروپا نیست و رژیم صهیونیستی هم از بی‌اعتنایی آمریکا دلخور شده و این دلخوری حتی به درگیری لفظی و جدال کنایه‌ها نیز سرریز کرده است. 
حالا به تازگی توماس فریدمن تحلیلگر نام آشنای آمریکا در یادداشتی برای نیویورک تایمز، ضمن انتقاد از دولت بایدن و آرایش سیاسی کابینه او تاکید می‌کند که این دولت حاضر است برای تحقق منافع شخصی و حزبی، اسرائیل را به سمت جنگ داخلی پیش ببرد. فریدمن در ادامه می‌گوید: «دولت بایدن عملاً بازنگری در روابط سیاسی خود با اسرائیل را آغاز کرده است. هرچند فعلاً روابط نظامی و امنیتی با توجه به اهمیت ویژه‌ای که دارد همچنان مطرح است.» فریدمن کابینه نتانیاهو را کابینه‌ای افراطی خوانده و تصریح کرده که دولت بایدن نمی‌تواند با کابینه راست افراطی ارتباط برقرار کند و این نهایت ضربه خود را به اراضی ‌اشغالی خواهد زد. این تحلیلگر آمریکایی افزود که هدف از دعوت اسحاق هرتزوگ رئیس‌ رژیم صهیونیستی به آمریکا، تاکید بر همین مسئله است که کابینه نتانیاهو وضعیت این رژیم را به خطر می‌اندازد و احتمال وخامت هرچه بیشتر اوضاع وجود دارد. دولت دموکرات آمریکا بر روی ظواهر معطوف به دموکراسی حساسیت بالایی نشان می‌دهد تا بتواند دست‌کم این ژست را به رخ جهانیان بکشاند که اهل رای مردم است و به آنها احترام می‌گذارد. دولت بایدن به همین دلیل است که با طرح ماجراجویانه نتانیاهو برای از بین بردن استقلال بخش قضائی مخالف است و همچنین به کابینه نتانیاهو توصیه می‌کند تا دست از تجاوز آشکار به اراضی فلسطینیان در کرانه باختری بردارد تا حداقل بتواند در ظاهر‌سازی موفق عمل کند. این دموکرات‌ها البته همان گروهی هستند که برای تحقق اهداف خود در غرب آسیا اقدام به تشکیل داعش و مدیریت آن کردند.
سیاست کثیف
خبر دیگر از آمریکا این که، «توماس زیتزوف» استادیار «کالج علوم سیاسی و سیاست عمومی» در آمریکا نیز در مقاله‌ای به اتخاذ «سیاست‌های کثیف از سوی آمریکا» ‌اشاره و تاکید کرده است که از زمان جنگ داخلی در این کشور به این سو این سیاست‌ورزی بیش از پیش «کثیف‌» شده است. به گفته استاد دانشگاه، «سیاست کثیف» اصطلاحی است برای لفاظی‌های تهاجمی و اعمال خشونت‌هایی که هر از چندگاه سیاستمداران علیه مخالفان سیاسی داخلی و سایر گروه‌های محلی بروز می‌دهند. او این را هم گفت که خطابه‌هایی مانند سخنرانی‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا به‌طور قابل توجهی در سیاست آمریکا رایج شده است و دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به وضوح عدم تدبیر خود را نشان می‌دهند.
تحلیلگر آمریکایی، «توهین به مخالفان» را هم یکی از مصادیق رایج «سیاست کثیف» میان سیاستمداران آمریکایی عنوان و خاطرنشان کرد: «در این میان تهدید به زندانی کردن مخالفان سیاسی یا تشویق حامیان خود برای ارتکاب خشونت علیه مخالفان نیز هرچند شیوع کمتری دارد، اما جدی‌تر و خطرناک‌تر است.»